9. mrt, 2015

5 boeken ter lering en vermaak voor accountants

Ik ben van mening dat accountants niet genoeg lezen. Ik lees een boek per maand en zelfs dat vind ik te weinig. Ik heb honger naar kennis en zoek boeken over accountancy of die ter inspiratie kunnen dienen. Op kantoor "deel" ik die boeken en we bespreken en recenseren ze. De beste elementen halen we eruit en passen we toe in onze praktijk. Ik kan het u aanbevelen.

Gefeliciteerd als u al veel leest, ga daar vooral mee door. Maar als u nog niet zo gevorderd bent dan hoeft u niet direct mijn voorbeeld van 12 boeken per jaar te lezen over te nemen. Ik zal u helpen. Ik heb 5 boeken geselecteerd waar u als accountant wat aan hebt. Wees niet bang dat zijn geen boeken over vaktechniek. Deze inspireren u over hoe een succesvol kantoor te worden of te blijven;

Accounting practices don't add up - Rob Nixon
Heldere uitleg hoe het verdienmodel te veranderen van uurtje factuurtje naar value based pricing. Alles gebaseerd op de groei formule met als fundamenten; capaciteit, cashflow en toegevoegde waarde.

Accountants the nutarel trusted advisors - Colin Dunn
Uitleg hoe de huidige diensten van een accountant,die als noodzakelijke kwaad worden ervaren, kunnen worden omgezet in een gewaardeerde adviseur als vertrouwensman van het maatschappelijk verkeer.

The E-myth Account - Michael E. Gerben
Dit boek houdt de ZZP annex MKB accountant een spiegel voor waar het mis gaat met diens werkdruk.

De Rockefeller-strategie- Verne Harnish
Groei realiseren gaat niet zonder plan. Aan de hand van 'one page' plan worden doelstellingen duidelijk meetbaar en realiseerbaar.

Value-Based Fees How to Charge-And Get-What You’re Worth - Alan Weiss
Uitgebreide uitleg hoe value based pricing toe te passen als adviseur. Schrijver heeft een uitgesproken (commerciële) mening over bedrijfsvoering en is daarom lichtend voorbeeld.

Nog een boek zult u denken? De titel spreekt over slechts 5 boeken. Kunt u als accountant niet tellen? Maar het volgende boek boekt komt komende maand uit en mag u niet missen. U kun die nu al bestellen. Dus als u de smaak te pakken bestel deze alvast. 

https://panalitix.com/remainingrelevant/

Remaining relevant - Rob Nixon
De gevolgen van digitale disruptie voor accountants worden beschreven. Geen doom-scenario voor diegene die zich tijdig aanpassen. Zie ook onderstaande video.

Meest recente reacties

07.06 | 09:53

Ik ben vandaag blij, bedankt Joshua Benjamin-leningsmaatschappij voor de lening die aan mij is verleend. Terwijl ik probeerde een lening te krijgen, werd ik verschillende keren misleid totdat ik de le

13.06 | 11:39

Beste Marcel,

Super goed artikel, ben het helemaal met je eens. Zou mooi zijn als ik dit artikel op LinkedIn kan delen. Helaas alleen op Twitter en Facebook.

Groet,

Valentijn Kortz

29.08 | 15:34

Kansen genoeg Paul. Accountants moeten Out Of The Box denken,

29.08 | 07:33

Nog een kans: MKB bedrijven en ZZP’ers hebben een probleem met het verkrijgen van financiering en een kennisachterstand op het gebied van financieringsinstrumenten.

Deel deze pagina